Boomverzorging

Welkom bij BRINKWOOD boomverzorging,

 

Boomverzorging en de passie voor het zagen van hout zit in ons DNA!

Ooit als kleine man stond ik te kijken naar een grote boom die werd omgezaagd bij het huis waar opa vroeger woonde.

En dat heeft een flinke impact gemaakt, en wat tot op de dat van vandaag heeft geresulteerd in de passie voor het zagen van hout en het verwerken daarvan tot een meubel. Dus YESS,  het zit in het bloed, het ruwe werk waar toch ook weer veel kleine dingen bij komen kijken waar je op moet letten en waar je als buitenstaander net niet helemaal aan denkt op het moment dat je iemand met zo'n mooie glimmende helm met een zaag in handen bezig ziet.  We zijn professionals! Alle certificaten en kennis voor een meer gecontroleerde aanpak van het snoeien en/of weghalen van bomen is aanwezig. Ook de jaren ervaring op dit gebied is iets wat heel belangrijk is en wat voor een goede risicoindicatie lijdt.

11 jaar ervaring lijkt al een hele tijd, maar toch blijft elke boom weer een andere boom, en blijft het goed inventariseren ervan een sport en dus een uitdaging!


Gevaarlijk

 

Het kappen van bomen is gevaarlijk, gevaarlijk omdat hout onberekenbaar is en er bijvoorbeeld spanning op staat op het moment dat je er even niet goed naar hebt gekeken of bij stil hebt gestaan.

Over de jaren heen zijn wij tal van bomen tegen gekomen die problemen opleveren, stormschade, dode bomen, door de bliksem getroffen bomen, bomen die dicht bij een fundering van een huis staan en de fundering kunnen ondermijnen en ga zo maar door.

Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden die er zijn waar het misschien een goed idee is om ons als specialist in te schakelen.

We beschikken immers over de kennis en over de werktuigen en materialen om uw boom zonder kleerscheuren weg te halen.

 

 

Advies

 

Vragen staat vrij, en ons advies is daarom dus ook altijd gratis en vrijblijvend, mocht U een vraag hebben wegens een boom die of in de weg staat/kapvergunning/schade of een ander niet genoemde topic, dan kunt u dit altijd aan ons vragen, of via de mail of via een telefoontje.

Onze contactgegevens staan onder het kopje contact.

 

 

Milieubewust

 

Een trending topic is natuurlijk ook om milieubewuste werkzaamheden te leveren.

Het klinkt natuurlijk super hip dat ook wij milieubewust bezig proberen te zijn, maar niets is minder waar, want hoewel we bomen kappen, proberen we dat zo bewust mogelijk te doen. Dat komt een gedeelte door onze materialen zorgvuldig te kiezen in de vorm van bijvoorbeeld brandstoffen en oliën voor de motor kettingzaag. Maar toch ook is het zo dat tegenwoordig er steeds meer elektrisch gezaagd word.

Zelf werken wij met op het moment dat wij de boom in gaan met een elektrische 'tophendel', de Husqvarna T536Li, (Een tophendel is een kleine motorzaag die licht in gewicht is, en daardoor makkelijk mee te nemen in de klim naar de top van een boom) die niet alleen beter is voor onze eigen gezondheid en anderen om ons heen doordat we geen uitstoot hebben van broeikasgassen, maar ook makkelijker in gebruik is doordat er bijna geen trillingen vrijkomen door motorgeweld en de zaag nog makkelijker te gebruiken is omdat we deze niet aan hoeven aan te trekken op het moment dat we op een onmogelijke positie boven in de boom hangen, maar er een AAN en een UIT knop op zit. Al met al goede ontwikkelingen om het zo goed, lang en comfortabel mogelijk uit te kunnen houden boven in de boom.

 Helaas is het nog wel zo dat voor de hele dikke stukken hout we nog steeds genoodzaakt zijn een motorzaag te gebruiken die op een brandstof loopt.

Aspen gebruiken wij hiervoor, een universele brandstof voor alle tweetakt motoren. ook hierin word niet stilgestaan op het gebied van milieu, en worden de brandstoffen steeds milieuvriendelijker.

 

 

 

Uw verhaal in andermans woonkamer of keuken

 

Bij BRINKWOOD is het zo dat wij jouw boom opkopen, het klinkt misschien raar, maar toch is het zo!

Bij veel klanten waar wij komen vraagt de klant of de boom tot brandhout verzaagd kan worden, en tuurlijk kan dat en is dat geen probleem.

Maar in sommige gevallen is het heel erg zonde als het gaat om een mooie eik, esdoorn of tamme kastanje.

Het is niet voor niets dat wij handgemaakte meubelen maken, de liefde voor hout is het, maar het is ook het verhaal wat achter het hout verscholen gaat. Bij welke familie heeft de boom gestaan op welke plek en in welke tuin, wat heeft deze boom allemaal meegemaakt en hoe oud is ze.

Dat verhaal is voor ons de moeite waard om te vereeuwigen, of nouja, eerder een tweede leven te geven in uw eigen of in iemand anders haar of zijn woonkamer.

Het is iets extra's wat we kunnen bieden, waar U weliswaar een beetje geduld voor moet hebben(ivm drogen hout)maar waar u met meer plezier telkens weer uw woonkamer of keuken binnen komt wandelen!

Let wel, aan de buitenkant van een boom kunnen we vaak helaas niet zien of de boom in de kern in goede staat verkeerd, dus zullen we altijd pas achteraf kunnen bepalen wat de totaalprijs voor het kappen van uw boom word.

De offerte voor Uw boom is nog steeds altijd vrijblijvend en alle overleg rondom de werkzaamheden ook natuurlijk.

contact ons gerust per mail of per telefoon.

 

Mocht U een vraag hebben of wilt u een afspraak maken dan staan wij U graag te woord door middel van een telefoontje of een mailtje.

 

Vriendelijke groet,

 

Arne van den Brink/BRINKWOOD