Met het oog op de vorm, de standplaats, het soort, de tijd van het jaar en het risico van het kappen of het snoeien van een boom gaan wij zorgvuldig te werk en geven we U graag een zo goed en gepast mogelijk advies.

 

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat wij een brede kennis hebben opgedaan in de snoei en de kap van bomen, waardoor wij U altijd van een advies op maat kunnen voorzien.

 

Voor bomen die binnen het leefgebied staan, een woonwijk, een fietspad, maar ook op boeren erven bijvoorbeeld dient zorg gedragen te worden door eventueel gevaar weg te nemen middels snoei of kap.

 

Ook kappen wij vanuit een milieubewust oogpunt zo veel mogelijk met elektrische machines en is ons machinepark hierop aangepast.

 

Meer weten?

Kom met ons in contact, we helpen U graag verder.


versnipperaar en afvoer

 

Het versnipperen van de takken van een boom zorgt voor een mooi product die veel stikstof afgeeft aan de bodem.

U kunt er dus voor kiezen om de takken van de boom die gesnoeid of gekapt moet worden te versnipperen en zelf te gebruiken voor Uw tuin. Het zorgt niet alleen voor de verrijking door stikstof die de houtsnippers afgeven, maar ook zorgt het voor een bevordering van de biodiversiteit in de nabije natuur.

natuurlijk is deze mogelijkheid niet altijd aanwezig en beschikken wij over de mogelijkheid de houtsnippers af te voeren.


uw verhaal in andermans huis

 

Bij BRINKWOOD is het zo dat wij uw boom opkopen, het klinkt misschien raar, maar toch is het zo.

Bij veel klanten waar wij komen vraagt de klant of de boom tot brandhout verzaagd kan worden, en tuurlijk kan dat en is dat geen probleem.

Maar in sommige gevallen is het juist erg zonde als het gaat om een mooie eik, esdoorn of tamme kastanje etc.

Het is niet voor niets dat wij handgemaakte meubelen maken. De liefde voor hout is daarin onze drijfveer, maar het is ook het verhaal wat achter het hout verscholen gaat wat die drijfveer met zich mee brengt. Bij welke familie heeft de boom gestaan op welke plek en in welke tuin, wat heeft deze boom allemaal meegemaakt en hoe oud is ze.

Dat verhaal is voor ons de moeite waard om te vereeuwigen, of nouja, eerder een tweede leven te geven in uw eigen of in iemand anders haar of zijn woonkamer.

Het is iets extra's wat we kunnen bieden, waar u weliswaar een beetje geduld voor moet hebben (ivm drogen hout) maar waar u met meer plezier telkens weer uw woonkamer of keuken binnen komt wandelen!

Een verhaal wat doorverteld kan worden.

 

Let wel op: Aan de buitenkant van een boom kunnen we vaak helaas niet zien of de boom in de kern in goede staat verkeerd, dus zullen we altijd pas achteraf kunnen bepalen wat de totaalprijs voor het kappen van uw boom word.

De offerte voor Uw boom is nog steeds altijd vrijblijvend, en alle overleg rondom de werkzaamheden ook natuurlijk.

Kom met ons in contact, ook hierin helpen we U graag verder.