over ons

Wij zijn Brinkwood, een Nederlands bedrijf dat zich focust op een duurzame manier van het maken van huis en tuinmeubels.

Geïnspireerd door het verhaal en de emotie van hout.

We maken meubels van hout dat anders als brandhout zou zijn verstookt.

Meubels met een eigen twist en design.

Tijdloos en degelijk, dus gemaakt voor jou en de generatie na jou.

Ook zijn wij actief in de boomverzorging waar wij een gedeelte van ons hout voor onze meubels vandaan halen.


oprichter

BRINKWOOD is opgericht op 17 oktober 2016 door Arne van den Brink. Vanuit een hoverniers/ boomverzorgers achtergrond met passie voor natuur, kwaliteit en degelijkheid. Kennis en inspiratie die is opgedaan als hovenier blijft terugkomen in onze designs, denkend aan het combineren van strakke met ronde en natuurlijke vormen.

Het begon allemaal met een stuk hout dat werd meegenomen van een klant, er werd een schaaf gekocht om te vlakken en het idee, van het hout een tafel te maken. Dat verhaal breidde zich uit en inmiddels is BRINKWOOD een bedrijf geworden waar verschillende producten voor huis en tuin worden gemaakt.

 

visie

Ons idee voor een meubel is dat het een verhaal vertelt, een verhaal dat telkens doorverteld wordt, een verhaal dat wordt verteld door het hout dat we gebruiken en de jarenlange historie die erachter zitten om de vorm te krijgen die we in het meubel verwerken. Onze allereerste visie is dat we willen verbinden. Want zeg nou eerlijk, een tafel is toch een verbindingsmeubel. In deze visie zijn we verder gegaan en zijn we meubels gaan maken die verbindend werken. Die ervoor zorgen dat mensen tot en bij elkaar komen. Deze visie willen we verbreiden door tijdloze en degelijke, kwalitatief hoogstaande meubels te ontwerpen en leveren die generaties meegaan, die doorgegeven zullen gaan worden.

missie

Het is onze missie, te verbinden door onze meubels. Om bij elkaar te brengen, om emotie in wat voor vorm ook mooi te laten zijn.

Onze missie is om voorzichtig te zijn met de materialen die we hebben. deze een nieuw leven te geven ofwel juist een andere bestemming, in de vorm van hergebruik. Het is onze missie om kwaliteit te leveren en een eerlijk product te leveren met de eerlijke emotie die het in zich heeft.


duurzaamheid

Duurzaamheid is nadenken over het zo goed mogelijk gebruiken en hergebruiken van materialen. We gebruiken hoofzakelijk hout dat we zelf zagen en drogen.

We hergebruiken hout dat afkomstig is van oude tafels en maken daar een nieuwe tafel van (BRINKWOOD Remake 

Verder verzorgen we tafels door onderhoud te plegen, dit om materialen niet onnodig verloren te laten gaan ofwel een nieuw leven te geven (BRINKWOOD Tablecare). Goed voor de planeet, goed voor jou omdat je bespaart en goed omdat je het milieu niet onnodig belast.